Екипите на Сдружение „Детски спорт“ обучени и в полза на образователните институции

На 31 май тази година приключи изпълнението на проект „Нови работни места и устойчива заетост в Сдружение „Детски спорт” по ОПРЧР , приоритетна ос Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места. Проектът имаше за цел да се създадат условия за устойчива заетост, обучение и професионална реализация на безработни младежи до 29 г. и неактивни лица, включително трайно безработни и лица, отдалечени от пазара на труда на възраст между 30 и 54г. в областта на организирането на спортни прояви и първенства“.

В изпълнение на дейности по проекта бяха разкрити 24 работни места за младежи до 29 години и 6 работни места за хора от 30 до 54 години, като им беше осигурена заетост за период от 12 месеца. За подсигуряването на работния им процес бяха разкрити и оборудвани офиси в шест града: София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Стара Загора и Казанлък. В процеса на изпълнение на проекта 30 от заетите лица получиха професионална квалификация за специалност „Организатор спортни дейности и прояви“.

Вече почти 20 месеца екипите на Сдружение „Детски спорт“ работят в помощ на детските градини, като ги подпомагат в ситуациите по физическо възпитание и спорт в тези градове. Това стана възможно, благодарение на финансовата помощ, получена по проект „Нови работни места и устойчива заетост в Сдружение „Детски спорт” по ОПРЧР, приоритетна ос Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram