Община Казанлък поздрави 15-ия „Кристален еделвайс“

Тази сутрин на бреговете на язовир „Копринка“ бе дадено официалното начало на спортно-туристическия празник за приза „Кристален еделвайс. От името на Кмета на Казанлък Галина Стоянова организаторите от Български туристически съюз и Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и многобройните участници от цялата страна поздрави заместник-кметът Михаил Михайлов и даде старт на спортната надпревара.

Палатковият лагер на 15-ия Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи тази година събра над 300 момичета и момчета, които обичат движението и ще премерят сили за голямата награда.

Община Казанлък и туристическите организации подкрепят и традиционния вече за казанлъчани и техните гости Екофестивал, който се провежда паралелно край бреговете на язовира. Организаторите от  казанлъшкия Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ допълват емоциите край водите на „Копринка“  с най-разнообразни младежки инициативи и в същото време ежегодно със съдействието на Общината подпомагат почистването на местността около язовира.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram