Наши туристи пяха на Божур фест 2016

Вокална група „Ехо“ участва в традиционния празник на туристическата песен „Божур-2016“, организиран от Туристическо дружество „Камъка“ в Горна Оряховица.

Празникът се проведе на просторна поляна край хижа „Божур“, където проехтяха родолюбивите и патриотични туристически песни, изпълнени от хорови състави от региона. Певците „Ехо“ разгледаха и исторически забележителности на китното градче Елена, дало на България много достойни синове.

Идеята за създаването на вокална група за туристически песни „ЕХО“ възниква през 1985г.  Създадена от група ентусиасти, тя бързо набира приятели и се разраства, и вече 30 години разнася славата на Казанлък като град с утвърдени певчески традиции. Първият художествен ръководител, дал определена музикална визия на групата е Дечко Бакоев. Репертоарът на група „Ехо” е една пъстра музикална палитра от песни с различна тематика – песни за дивната българска природа, за родината, за родния край, песни от които блика истинско родолюбие – прекрасните песни за България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram