Какви са ползите за Община Казанлък от членството на кмета Галина Стоянова в ръководството на Национално движение „Русофили”?

Какви са ползите за Община Казанлък от членството на кмета Галина Стоянова в ръководството на  Национално движение „Русофили“, питат общинските съветници на БСП. Те очакват кметът да информира своевременно и за други предстоящи съвместни инициативи с „Русофили”.

„Наскоро приключи  облагородяването на  пространството около паметника на Георги Кирков в Казанлък. Инициативата дойде от „Русофили”, на което г-жа Стоянова е  зам.-председател. Между първо и второ четене на тазгодишния бюджет Групата съветници на БСП направи предложение ремонтът на паметника да бъде включен в Инвестиционната програма за 2019 г. Тогава не  бе прието нашето предложение и ремонтът не беше включен в бюджета на Община Казанлък”, сочи в мотивите председателят на БСП Румяна Друмева. Въпросите на левицата са:

  1. Кое предложение беше реализирано за облагородяването на паметника на Георги Кирков: на НД „Русофили” или на Групата „БСП лява България”?
  2. Има ли възможност от общинския бюджет да бъдат финансирани курсове по руски език в детските градини в община Казанлък?
  3.  Какви инициативи предстоят да се реализират, като поети от Вас  ангажименти между НД „Русофили” и Община Казанлък?
  4. Какви са ползите за Общината от членството Ви  в ръководството на  НД „Русофили”?

Пресцентър БСП-Казанлък 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram