Спектакълът „Сънища“ с втора награда от Албена и две специални за актьорите

С три награди от к.к. „Албена”, където от 12 до 21 юни се проведе 14-тия Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, се завърнаха актьорите от Детската театрална школа и Младежка театрална студия при НЧ „Искра”. В раздел „Театрално изкуство” казанлъчани се представиха с пантомимния спектакъл „Сънища”- постановка и музикално оформление, дело на Мая Стоянова. Петчленно международно жури с председател Тайсия Ямбасалиева, възпитаник на Московския театрален институт и завеждащ Катедра „Сценично поведение” при НАТФЗ „Кръстьо Сарафов”, оценяваше участниците от Русия, Украйна, Молдова, Македония и България.
Младите театрали от Казанлък бяха класирани на второ място с минимална разлика от състава на Търговище. Трупата ни спечели и две специални награди, присъдени от журито за актьорско майсторство. Диплом и Купа  получиха Габриела Сотирова  и Венко Венков.
Творческият сезон за театралите продължава и в края на юни с поредна сцена. От 26 юни в Поморие започва фестивалното участие за Детската театрална школа. Конкуренция на казанлъшките атктьори са други 29 български състава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram