Призив протестни действия на българския бизнес за изразяване на несъгласие с подготвяното увеличение на цената на електроенергията

До представителите на старозагорския бизнес

Уважаеми госпожи и господа,

В съответствие с оповестената обща Декларация на национално представителните работодателски организации относно планираното повишение на цената на електроенергията и набелязаните първоначални стъпки за общи протестни действия на българския бизнес за изразяване на  несъгласие с подготвяното увеличение на цената на електроенергията от 01.07.2015 година, настояване за започване на реформи в сектор „Eенергетика” и за запазване на работните места,

Ви призоваваме да се включите активно, независимо от резултатите на водените в момента преговори,  в следните общи прояви на бизнеса в Стара Загора:

1. Спиране на производствените процеси на вашите предприятия за един час от 11:00 до 12:00 ч на 26.06.2015 (петък).

2. Масово включване в ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ на ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Стара Загора, като препоръчваме фирмено обозначаване на Вашето участие (с фирмено облекло, фирмено знаме или по друг начин). Сборният пункт за проявата ще бъде в град Стара Загора бул. „Патриарх Евтимий” 50, пространството между магазин „Хоуммакс“ (бившия „Баумакс“) и „Хранинвест – ХМК“ АД. Протестното шествие ще започне  от сборния пункт в 11.00 часа на 26.06.2015 година и ще завърши най-късно в 13,00 часа на същото място. Планираният маршрут на шествието е следният: пешеходен преход по булевард „Патриарх Евтимий” до бул. „Цар Симеон Велики” и по бул. „Цар Симеон Велики” до сградата на Община Стара Загора. След престой пред сградата на Областна администрация Стара Загора /със спиране на движението по ул. „Цар Иван Шишман”/ с планирано времетраене около 15 минути, шествието ще се върне до сборния пункт по същия маршрут – на изток по бул. „Цар Симеон Велики” до булевард „Патриарх Евтимий” и по булевард „Патриарх Евтимий” до сборния пункт. Организаторите ще определят отговорници, които да следят за недопускане нарушения на обществения ред, спазване на безопасността на движението и законовите права и интереси на гражданите. За протестното шествие е уведомен по надлежния ред кмета на община Стара Загора. 

С тези действия, ще покажем непоколебимостта на бизнеса да защитава справедливите си искания, ще съдействаме за започване и провеждане на реални и необратими реформи на сектор „Енергетика”, непротивопоставяйки ни един срещу друг и срещу гражданите. 

Подобни прояви се предвиждат в много градове на България.

За организаторите:

Румен Радев, заместник председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България,

Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора,

Антон Андронов, представител на Холдинг ЗАГОРА ООД

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram