ПГЛПТ връчи дипломите на Випуск 2018

На тържествена церемония ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък връчи дипломите на 65 зрелостници от 53-я випуск на казанлъшката гимназия. Дипломите си получиха абитуриенти в специалностите „Икономика и мениджмънт“, „Екскурзоводско обслужване“ и „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.

Голяма част от випуска са положили и втори изпит – за придобиване на професионална квалификация, което директно им отваря пътищата към пазара на труда в туристическия сектор, където специалистите от гимназията са високо ценени.

Директорът на гимназията Антони Илиев приветства зрелостниците като им пожела здраве и успехи и светъл път в живота. Той ги призова да се връщат след години в гимназията и да разказват за своите постижения и сбъднати мечти. Първо, с внимание и награди бяха удостоени отличниците сред дипломираните, както и учениците предстaвили се най-добре на зрелостните изпити и на държавните квалификационни изпити. Те бяха облечени, по традиция, с тоги и академични шапки, които подчертаваха тържествеността на момента.

Отличници на випуска са Изабела Арсова от 12а, Виктория Димитрова от 12б и Златка Христова от 12в клас.  Иво Гебшеменов от 12б е с най-висок успех от ДЗИ, а Нерман Кумбарова от 12а клас е с най-добър успех от Държавните квалификационни изпити. Те получиха грамоти и предметни награди. След това дойде редът и на останалите завършващи. Много от абитуриентите не скриха сълзите си в последният си ден в училище като споделиха, че винаги ще помнят професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм като техният втори дом.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram