Кметът Галина Стоянова благодари за щедростта на местния бизнес към бъдещето на колежа

Над 300 000лв. за ремонт на сградата на Технически колеж – Казанлък към ТУ – София събра общността за бъдещето на учебното заведение – Кмет, местен  бизнес и учени – академици. В името на десетилетната кауза Казанлък да има учебно заведение за пример в образователната система на България, като нов модел за развитие, с дарения от сърце се включиха десетки гости на срещата за колежа в сряда вечерта.

В посока на решението на Правителството за „защитени професии и специалности“ общността на Казанлък заяви своето категорично решение да развива грамотни кадри за традиционната за региона тежка промишленост, която изпитва остър недостиг от работна ръка.

Кметът Галина Стоянова, която отваря вратите в последните седем години  това да се случи се обърна към присъстващите: „Уважаеми радетели на доброто и приятели!“ и призова: „Да дадат, за да съградят за обществото и поколенията след тях!“, зааради „Енергията и желанието за бъдещето на Казанлък, защото всички тук ги събира енергията за бъдещето на града.“. Галина Стоянова отбеляза твърдата липса на интерес към каузата на други местни бизнесмени, които традиционно отказват да се включват в обществени каузи на родния си град и призова за тяхното присъединяване към перспективната и дългосрочна кауза за съграждане и учредяване на казанлъшки университет. „Защото най-голямата радост от дарителския жест е за самия теб!“, посочи тя.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram