Две години по-късно: Финалните 13 секунди на МГ-то

Точно преди две години, на 22 юни 2015г., при строителни дейности се срути крило от Математическата гимназия в Казанлък. Инцидентът стана малко преди 12 часа на обяд, докато в сградата имаше все още ученици. За щастие, нямаше жертви и ранени.

Произшествието бе предизвикано от събарянето на съседна на школото къща, която е играла ролята на подпора на училищната сграда. Премахването на къщата пък бе извършено, за да се освободи терен за строежа на пристройка, т.нар. Национален център по природо-математически науки.

Две години по-късно възникват въпросите колко средства общо до сега са вложени във възстановителните дейности и дострояването, докъде стигнаха съдебните дела с искове за обезщетения от застрахователите, кой е виновен за рухването и какво показва прокурорската проверка по случая?

Екипът на Пресс ТВ постави тези и няколко други въпрос пред Община Казанлък, очакваме отговорите.

Пропомняме за безпрецедентното срутване с ексклузивните кадри, заснети от казанлъчанина Боян Бончев. Той разпространи тогава видеото в социалната мрежа Фейсбук, на него се вижда как пропада източното крило на Математическата гимназия в Казанлък. Боян Бончев разказа за Пресс ТВ как е заснел кадрите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram