В деня на лятното слънцестоене. Какви са поверията?

Слънцето преминава в знак Рак. Този ден се счита за начало на астрономическото лято – пикът на усилията на природата. Това е особен ден в годината. Слънцето се намира в най-високата точка на небето, задържайки се максимално дълго. Най-дългият ден и най-късата нощ в годината.

По време на езичеството на Слънцето приписвали божествена сила над всички живи същества, а лятното слънцестоене означавало най-висок разцвет на всички сили на природата. Ето защо, дори и сега много хора празнуват слънцестоенето с поклонение пред силите на природата и гадаене. На този ден нашите предци са следвали знаменията.

По-специално, те са прескачали над огъня, за да имат просперитет и добра реколта. Лош знак е, ако вали и няма слънчево греене. В края на краищата, при такова време е невъзможно да се запалят огньове и следователно – да се провеждат традиционни обреди и ритуали за благополучие.

Лошото време в лятното слънцестоене предсказва лоша реколта и бедна година.

Ако Слънцето се скрие зад облаците – лятото ще бъде лошо.

Ако има сутринта има много роса – ще има богата реколта. Тази роса е била събирана в съд и се е считала за лечебна.

Същата лечебна и магическа сила има и водата, събрана сутрин от кладенци и извори. С нея се измивали в същия ден и също така я пиели.

Много звезди в небето – много гъби през лятото.

Смята се, че децата родени в деня на лятното слънцестоене, на 21 юни, имат лошо око, т.е. могат да урочасват. Но от друга страна тези хора имат силно здраве и щастлива съдба, тъй като те са защитени от слънцето.

За добър знак се смята в деня на лятното слънцестоене да посрещнете зората – дава сила и здраве за цялата година и предпазва от беда.

И в деня на лятното слънцестоене не забравяйте да си намислите желание, гледайки слънцето. В този ден то притежава специална магия, силна енергия, която въздейства върху целия живот на земята!

Според астролозите денят на слънцестоене е най-опасното време на годината. Нестабилната енергия на най-дългия ден от годината може неблагоприятно да засегне вътрешното състояние на хората. Времето, в което Слънцето буквално замира в небосвода е пропито с мистична сила. Тези, които са покровителствани от Слънцето, ще могат да хармонизират своите черти от характера си, да покажат скритите си таланти, да генерират идеи, да творят и да заобикалят с грижи околните. Но опасност от най-дългия ден очаква хората, които са родени под ръководството на други планета-покровители. Слънчевата енергия може да внесе свои собствени корекции във вашите планове и ежедневие.

Всички ритуали и магически действия се подхранват от слънчевата енергия и се засилват много в този ден.

Другият свят отваря вратите си, възможно е да общуваме с душите на мъртвите.
Астралните същества с стремят да влязат в контакт. Гадание на карти таро, руни, кафе дават верни и точни отговори на въпросите за близкото бъдеще.

Слънцето е тайният лечител, затова всяко начало на изцеление и укрепване на тялото има езотерично мощна сила в този ден. Събирането на лечебни билки на 21 юни ще ви помогне да запазите полезните им свойства, които са заредени със слънчева енергия и мощна сила за дълго време.

Поверието казва, че ако искате да привлечете потока от изобилие в живота си, в деня на лятното слънцестоене, вземете всички дребни монети от портфейла си и ги поставете под прага на къщата или във всеки отвор или пукнатина на входната врата, или на места, където никой няма да ги види. Ще мине много кратко време и ще почувствате как парите започват да се появяват в живота ви буквално от нищото.

Слънцестоене представлява времето на завършване и ново начало. Ако има нещо, което сме готови най-накрая да пуснем или да решим, тогава слънцестоене е най-доброто време за това.

След това ще можем да влезем в следващата фаза на нашето пътуване с чувство на освобождение, обновяване, сила и готовност да създадем за себе си живота, който най-много желаем.

Основната тема на това слънцестоене е изобилието.

„Изгарям всичко, което пречи на живота ми и това, от което бих искал да се освободя.”

Качества, навици, нагласи, определени модели на поведение и програми. Всичко това описвате подробно на лист и след това запалете свещ в червено, оранжево или жълто във вашия дом. И с думите „Благодаря на огъня за прочистването и освобождение“, след това изгорете листа си.

novini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram