Връчват приз „Кристален еделвайс“ в национален преглед на туристическите сръчности за учащи

Близо 500 деца от цялата страна ще вземат участие в традиционния национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз “Кристален еделвайс” от 23 до 25 юни на язовир „Копринка“. Той се организира за 15-та година от Българския туристически съюз, ТД „Орлово гнездо“ и Община Казанлък.

Градът на розите ще бъде представен от два отбора – на ПГ „Иван Хаджиенов“ и сборен отбор на Туристическото дружество, в който ще има ученици на СУ „Екзарх Антим I“ и ПГЛПТ.

Националният преглед на туристическите сръчности за учащи се има за цел да пропагандира туристическото движение, да съдействува за създаване на навици за системно практикуване на видовете туризъм и спортно-туристическите дисциплини, да се проверят физическите, техническите и морално-волевите качества на участниците.

Дисциплините, в които ще бъдат излъчени първенците са майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, теглене на въже, народна топка, построяване на палатка, игра „Познавам ли моята България?” и за изграждане на палатъчен лагер.

Официалното откриване на прегледа е в събота, от 9:00 часа, а в петъчната вечер ще бъде издигнат палатковия лагер и проведена техническа конференция за отделните дисциплини.
Класиралите се на първите места участници ще бъдат наградени с медали, грамоти и комплексно до трето място – купи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram