Бойно кане корсо разкъса бездомник пред деца на улица в Казанлък

Бойно куче разкъса бездомно на улица в квартала под гарата в Казанлък днес по обед. За това съобщиха за Пресс ТВ живеещи там, станали свидетели на кървавата драма.

На ъгъла на улиците „Хан Омуртаг“ и „Хан Аспарух“ по обед в кратък промеждутък между две превалявания, докато деца играели на мястото, се появили изневиделица две от опасните породи кучета-питбул и кане корсо. Животните изглеждали гневни и настървени. Едното, кане корсо, внезапно се нахвърлило върху бездомно куче, обитаващо квартала отдавна. За секунди бойното четириного счупило врата на безстопанствения си побратим, а после заедно с питбула избягали по съседна улица. Очевидците на зловещата случка видели и как минути след това две коли със здрави момчета пристигнали да търсят питомците си и отпрашили по следите им. Живеещите в квартал „Христо Ботев“ свидетели на драмата позвънили на 112, отзовал се полицейски екип, но бойният кучешки тандем и стопаните им вече били изчезнали.

„Подозираме, че някъде тук се отглеждат кучета за бой, възможно е и да се провеждат хватки със залагания“, притесняват се казанлъчаните и са разтревожени за децата си. Няколко малчугана, видели ужаса, са в стрес. Отделно тъгуват за жертвата, с която били свикнали. Убитото куче и неговото братче от няколко години обитават тази част на квартала, били миролюбиви и социални животни, хората ги хранели редовно и ги смятали за талисмани на района. Кучето, останало само, жално виело часове след това, жалейки за изгубения си роднина. Окървавеният труп на загиналото куче веднага съседите погребали.

Потресени от гледката и загрижени за децата си, хората от кв.“Христо Ботев“ се готвят да сигнализират органите на реда, които да проверят има ли котило на кучета, развъждани за бой.

Жив късмет било, според възрастните, че внуците им не пострадали.

На снимката: Оцелялото кученце след трагедията с братчето му

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram