„Аз съм бъдещето. Пази ме!“ организира празник посветен на безопасността на движение по пътищата в Стара Загора

За втора поредна година в новоизградения парк в кв. „Казански“ ще се проведе празник посветен на безопасността на движение по пътищата, под надслов „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. Началото е от 10.30 часа, на 25 юни (събота). Много игри, музика, танци, забавления и полезни нови знания ще получат участниците, съобщават организаторите от СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“, чийто председател е Красимира Иванова, майка на трагично загиналия Паоло.

По време на двучасовия празник, малки и големи ще могат да се запознаят отблизо с работата на полицаите и пожарникарите, като за целта от ОД на МВР, Сектор „Пътна полиция“ и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са осигурили свои представители и служебни автомобили за обучителни цели. Всеки любопитен гост на празника ще може да се докосне до едни от най-важните професии, спасяващи човешки животи – пожарникар и полицай.

Ще има още семейно щафетно бягане, рисунки на асфалт, приложно колоездене, хвърляне на детско копие, игри свързани с безопасността на движение и други. Най-добре представилите се във всяка надпревара ще получат награди. Едно от всички деца участвали в игрите ще спечели чрез томбола и голямата награда – велосипед.

По време на празника организаторите от СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ и представители на „ACB Consulting Ltd“ ще дарят на VI Основно училище „Св. Никола“ в Стара Загора техника за специализиран кабинет, която осигурява възпроизвеждането на виртуални обучения по пътна безопасност. Благодарение на високотехнологичната придобивка децата от 1-ви до 7-ми клас ще имат възможност да научат правилата за движение по пътищата, както и опасните за тях ситуации по интересен и достъпен начин, който ще ги предразположи към повишаване на вниманието им, когато играят, пресичат или се движат по и около пътното платно. Инициативата ще бъде продължена през следващите години, съобщават от СНЦ „Аз съм бъдещето. Пзи ме!“. Целта е с интерактивни кабинети за виртуални обучения по пътна безопасност да се сдобият и други училища и детски градини в Стара Загора.

Пътната безопасност не зависи само от институциите, това е ангажимент на всички нас – ние като участници в движението, независимо дали сме пешеходци или шофьори. Възпитанието и примерът, който даваме като родители на нашите деца. У децата трябва да се формират умения и навици как да участват безопасно в движение по улиците, категорични са организаторите на инициативата.

По време на празника, поздрав към присъстващите ще отправят талантите от Детски музикално-танцов театър „Маргаритки“, с художествен ръководител Радост Младенова и мажоретният състав при Център за наука, култура и изкуство към Община Стара Загора, както и малчуганите от ЦДГ №20 „Мир“, а артистите от кукления театър в града ще представят  постановката „Не пресичай на червено!“.

Празникът на безопасността на движението се реализира благодарение на подкрепата на Община Стара Загора, ОД на МВР –  Стара Загора, Сектор „Пътна полиция“, РСПАБ – Стара Загора, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, СБА,  „ACB Consulting Ltd“, АСОРТ – Георги Петров, ТВ „Загора“ и вестник „Национална бизнес поща“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram