Казанлъшки ученик реди изложба в Музея на фотографията

Възпитаникът на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ Кирил Кацаров избира Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства за откриване на първата си самостоятелна изложба „Портфолио“. Денят е петък, 21 юни, от 18.00 часа.

Кирил Кацаров е от Казанлък. Учи графичен дизайн. Заниманията му по фотография са тясно свързани с увлечението и обучението му в областта на изобразителното изкуство, започнало от ранна детска възраст в семейство на художници.
Вече 18-годишен, Кирил Кацаров има участия и изяви в редица инициативи, конкурси, изложби, пленери и форуми, като фамилния проект „Пътища“ – Жеравна 2018: живопис-текстил-фотография; Есенен салон на художниците – Казанлък и Първи фотосалон – Казанлък 2018, организиран от Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.
Международните му участия са в Русия, Украйна и Гърция.

Кирил Кацаров е двукратен стипендиант на фондация “1000 стипендии”.
През 2019 г. официалният сайт на италианското издание на “Vogue” публикува негова фотография.
„Светът на изкуството ми е познат от дете. Започнах да рисувам заедно с малките възпитаници на фамилната школа „Арт-линия“, още тригодишен. Щастлив съм с атмосферата на нашия град, известен като Град на стоте художници, това вдъхновява и мотивира младите дарования на Казанлък да търсят своите пътища в творчеството“, казва Кирил.
Вдъхновението той търси навсякъде, защото вярва, че всичко около нас е творение в някаква форма. Затова експериментира в много посоки, чете, учи се и пробва нови техники.
Страстта по фотографията при него се засилва през последните години.
Направленията, по които работи сега, са в сферата на Digital Art, колажа, аналоговата фотография, модата и графичния дизайн.
Занимава се и в областта на изобразителното изкуство – акварел, масло, акрил.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram