БСП РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ, ЗА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ Е АЛТЕРНАТИВА НА НАЦИОНАЛНО И МЕСТНО НИВО

Драгомир Стойнев, заместник – председател на ПГ на „БСП за България“:

БСП РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ, ЗА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ Е АЛТЕРНАТИВА НА НАЦИОНАЛНО И МЕСТНО НИВО

„БСП е силно мотивирана да е алтернатива, както на национално, така и на местно ниво. Народните представители тръгваме на приемни в екип с общинските съветници по места, за да работим заедно“, каза депутатът от област Стара Загора и заместник – председател на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. В понеделник екипите на левицата се срещнаха с граждани в три от общините на областта – Стара Загора, Казанлък и Опан. Същевременно БСП е внесла 9 законопроекта, инициирала е 2 временни анкетни комисии и 2 питания до Конституционния съд. „В парламента ГЕРБ и мнозинството чакат държавната администрация да им пише законопроектите, Народното събрание работи без законодателна програма, на празни обороти”, категоричен е той. Стойнев посочи сред предложенията за промени ГПК, Кодекса за социално осигуряване, Закона за храните, Закона за публичните финанси. Законодателната инициатива на БСП срещу съвременното робство трябва да реши проблема с неизплащането на работните заплати, което започва да се превръща в много сериозна и порочна практика”, каза още той.

„БСП Ще подкрепи увеличение на минималната пенсия, но ще настояваме и за преизчисляване на всички пенсии на база на средноосигурителният доход. Без преизчисляване се залага взрив в пенсионната система“, коментира и народният представител Георги Гьоков.

БСП е сезирала и Конституционния съд заради Закона за преучилищното и училищното образование, атакувайки 35 члена от текста, така че да се противодейства на финансирането на частните училища от държавата, на заплащане от страна на родителите на задължителното обучение,  обясни и депутатът Донка Симеонова.

„Резултатите от допитването за Бедечка за очаквани за нас със и без референдума. Ние призовахме да се гласува масово гласува с „Да“ за запазването на територията като парк. Оттук нататък решението е отговорност на общинската администрация и Общинския съвет, но назад се виждат хаотични действия, усложняване на проблема. Въпросът е само защо след като твърдеше, че има решение по въпроса, кметът не го обяви по-рано, за да се помисли дали да не се спестят 200 000 лева от общинския бюджет“, коментира и темата за Бедечка общинският председател на БСП Валентина Бонева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram