Прокуратурата опроверга партенката на Златанов за „изчезналите“ от Об съвет документи

 

Няма данни за престъплени в Об съвет, няма и изчезнали документи, постанови Прокуратурата

На 16.04.2014 година председателят на Общинския съвет в Казанлък даде пресконференция, на която обстойно запозна медиите, как от архива на ОбС били изчезнали документи. Според него, документите, касаещи конфликт на интереси на Васил Самарски били „умишлено унищожени“.

Златанов запозна журналистите с това как бил изпратен и сигнал до главния прокурор за изчезването на документи.

От кой обаче е изпратен сигналът, не стана ясно, тъй като лицето „подало сигнала,“ отрече да е полагало подпис под него. Със свое разпореждане Главния Прокурор нарежда на Окръжна Прокуратура да извърши проверка. От своя страна тя пък изисква от Полицията в Казанлък такава. Преписката в Окръжна прокуратура е с вх.N:1037/2014.

Вчера обаче стана ясно, че само председателят на ОбС Казанлък – юристът Николай Златанов, не знае къде са документите или има друг мотив да твърди, че има изчезнали документи.

Със свое Постановление Окръжна прокуратура отказва да образува досъдебно производство. Според нея липсват данни за извършено престъпление и в ОбС Казанлък няма изчезнали документи. Постановлението е с дата 02.06.2014 г. То е изпратено до Главния Прокурор на Рбългария.

Обичайна практика е в подобни случаи в демократичните държави свикването на втора пресконференция от иницииралия първата и поднасяне на извинение на засегнатите лица.

Десислава Петкова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram