Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Разкрито е едно престъпление и са регистрирани три престъпления. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие с ранени пътници в лек автомобил.

Бързи производства:

На 17.06.2017 г. от служители на РУ – Казанлък са извършени процесуално-следствени действия в стопански постройки, намиращи се в гр. Казанлък, кв. „Изгрев“, стопанисвани от 35 годишната Т. З. от гр. Казанлък. Намерени са и са иззети 60 стека с по 10 кутии цигари без акцизен бандерол. Т. З. е задържана за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

На 17.06.2017 г., в гр. Стара Загора, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. „Пежо 206“, управляван от И. З., на 27 г., от гр. София. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за канабис. Срещу И. З. е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На 18.06.2017 г. в гр. Стара Загора, на ул. “Д-р Т. Стоянович“,  от служители на Второ РУ – Стара Загора и сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е извършена проверка на л.а. „Опел Астра“, управляван от Д. Т., на 19 г., от гр. Сливен.  Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за метамфетамин. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, от НК. Д. Т. е  задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

В бюлетин №187/2017 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на 3 бутилки марков алкохол от магазин в гр. Стара Загора, за което е образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителят на престъплението – Н. К., на 31 г., от гр. Стара Загора. На 17.06.2017 г. с постановление на РП – Стара Загора на лицето е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

По-характерни престъпления:

На 18.06.2017 г., в 00:35 часа, в РУ – Гълъбово е получено съобщение за горящ лек автомобил в гр. Гълъбово, на паркинг пред жилищна сграда в кв. „Строител“. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който е установено, че неизвестен извършител е запалил лек автомобил „Митсубиши Грандис“, собственост на 39 годишен мъж от гр. Хасково. В следствие на пожара са обгорели предна лява гума, преден ляв калник и подкалник на автомобила. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.1 от НК.

На 17.06.2017 г. в РУ – Гълъбово се е явил 26 годишен мъж, който е заявил, че на същата дата, около 09:00 ч., от скамейка в двора на Професионална гимназия по енергетика, гр. Гълъбово, неизвестно лице е извършило кражба на мобилния му телефон. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

На 17.06.2017 г. в РУ – Гълъбово е получено съобщение от 38 годишен мъж, че на 13.06.2017 г., около 16:00 часа, от пейка на детска площадка в централната част на гр. Гълъбово, е извършена кражба на мъжка чантичка с намиращ се в нея мобилен телефон. Чантичката е била оставена на пейката от малолетния син на мъжа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

Pътнотранспортни произшествия:

На 17.06.2017 г., около 06.50 ч., на пътен възел в района на с. Ягода, общ. Мъглиж, в посока юг-север, се е движил л.а. „Сеат Кордоба“, управляван от 39 годишна водачка от с. Овощник, общ. Казанлък. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачката губи контрол над автомобила, който се блъска в предпазна еластична ограда (мантинела). В следствие на удара возещата се на задна лява седалка 62 годишна жена е получила фрактура на шийката на раменна кост на ляво рамо, а возещият се на задна дясна седалка 50 годишен мъж е получил натъртване в областта на гръдния кош. Двамата подстрадали са откарани във ФСМП – Казанлък, където мъжът е обслужен амбулаторно и освободен, а жената е настанена за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опастност за живота. Водачката е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство по чл.343,ал.1б. вр. чл.342, ал.1 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram