Кристин Колчагова замина за мачовете в Словения с националния отбор

Състезателката на ВК „Казанлък“ либерото Кристин Колчагова, заедно с момичетата от националния Б отбор на жените, отпътува с автобус до град Копер, в Словения, където ще се играят два мача в Европейската лига в Група А.
Състезателките на селекционера Иван Петков проведоха първо една тренировка в столичната зала „Христо Ботев“, след което отпътуваха.
За Словения тръгнаха 12 волейболистки, сред тях и разпределителката Кристина Гунчева, която бе част от отбора на Казанлък през миналия сезон.
Мачовете със Словения са в петък от 16:00 часа българско време и в събота от 19:00 часа.
Според специалистите, пловдивчанката Кристин Колчагова е привлякла специално вниманието на руски селекционер Владимир Кузюткин, който настоял тя да бъде титулярка в държавния ни „Б“ тим. Руският спец бил приятно изненадан от стабилните изяви на Колчагова и с постоянството в спортната й форма. Клубното и спортно-техническо ръководството на казанлъшкия тим също е изключително доволно доволно от талантливата волейболистка.
22-годишната Кристин Колчагова е бивша девическа националка, като е една от основните състезателки, които станаха четвърти в света по време на първенството на планетата в Мексико през 2009 година, под ръководството на бившия наставник на „Казанлък“ Стоян Гунчев-Чугуна. Тогава в тима играха още Лора Китипова, Добриана Рабаджиева, Елица Василева, Христина Русева-Паяка, Габриела Коева – гръбнакът на този девически национален отбор, спечелил толкова престижното място сред четирите най-добри тимове в света.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram