Дарения от Германия зарадваха деца и възрастни от три общини

Домове за възрастни хора и социални институции, полагащи грижи за деца с увреждания и в риск, самотни майки и социално слаби семейства бяха зарадвани с дарения от щедрото шипченско семейство Петко и Ренате Чирпанлиеви, живеещи в Германия. Помощите от „Ордена на тамплиерите“ от Регенсбург, семейството и приятели през юни достигнаха до децата от Дома за медико-социални грижи „Мария Луиза“ с. Бузовград, Сдружение „Бъдеще за децата“ Казанлък, Дневен център за деца с увреждания „Работилница за детски мечти“ Казанлък, Социални грижи и социално подпомагане гр. Казанлък, „Център за обществена подкрепа“ Казанлък, Дом за възрастни хора с деменция „Димитър Папазов“ Казанлък, лица с нисък социален статус от с. Александрово и от с. Дунавци.

С храна, детско обзавеждане и с подмяна на прозорци бе подпомогнато многодетно семейство от мъглижкото село Ветрен. Част от полученото дарение бе разпределено и по институциите в гр. Шипка, съобщиха от кметството на населеното място.
Поредната инициатива тук бе насочена към младежите с обособяването на място за спорт и отдих, което бе обзаведено с фитнес уреди. Малчуганите от местната детска градина пък бяха зарадвани с играчки и детски съоръжения. С нов инвентар- столове, килими, мека мебел, нови уреди за спорт и рехабилитация, предназначени за хора с проблеми на опорно-двигателния апарат се обзаведе Пенсионерският клуб на Шипка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram