Бизнесменът Пашов, арестуван за корупция с кмета на Костенец, имал интереси и в Братя Даскалови

Арестуваният вчера заедно с кмета на Костенец  бизнесмен Ивайло Пашов имал вземане-даване и в община Братя Даскалови, сигнализираха жители на  този български район. След като вчера белезниците щракнаха около китките на двамата в подозрение за корупция, стана ясно, че Пашов е печелел обществени поръчки в Любимец, Костенец, Ковачевци и от Държавната агенция за бежанците, а има и спечелени проекти от еврофондове.

Такъв е случаят в община Братя Даскалови, където фирма на Пашов е изградила с европейски средства борсата в село Плодовитово. Цената на изграждането е 1 167 161 лева.

Борсата в братядаскаловското село е общинско дружество. Около строителството на борсата още преди две години витаят неизвестни.

През 2017г. БСП поиска проверка на строителството, документацията и процедурите по възлагане на дейността, но управителят на борсата отказа да предостави информация и официални документи за финансовото състояние на общинското тържище. Това допълнително подбуди съмнения за финансови нарушения сред населението

 

Дружеството е отказвало всякаква подробна информация при запитване на общински съветници. БСП-Братя Даскалови поставя неколкократно темата за това, че не се контролират финансите и действията на управителя, но без успех. Макар искането за проверка да бе гласувано от общинския съвет там, областният управител Гергана Микова го върна.

Из община Братя Даскалови се носят слухове след вчерашния арест на софиянеца Ивайло Пашов, който бил стар познайник в този край. Не били тайна близките му отношения с кмета Иван Танев. Говори се, че Пашов финансирал предизборната кампания на местния първи, а той се отблагодарявал с обществени поръчки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram