СК по оринтиране „Орлово гнездо“ с призови места

Над 300 ориентировачи взеха участие в двудневното състезание по ориентиране за Купа „Сърнена гора“, организирано от клуб по ориентиране „Сърнена гора А2“ и Община Стара Загора. Отново с първо място при жени, петдесетгодишни, е казанлъчанката Мариана Димитрова. Другите представители на СК по ориентиране „Орлово гнездо” също са с призови места от състезанието. Павел Михалев е с трето място от първия състезателeн ден,Танчо Танев – четвърти.

Младите представители на казанлъшкия „Орлово гнездо” също финишираха в десетката на участниците в Купата. Най-добре се представиха при 10-годишните деца Кристиан Танев и Павел Михалев, съответно пети и седми от общо 16 стартирали. Ръководител на казанлъшката група е ветеранът Тончо Нейчев, който е с второ и трето място в групата на 60-годишните.

 

Кристиан Танев участва в състезанията по спортно ориентиране много преди създаването на ученическата група при ОДК „Св. Ив. Рилски”, където миналата есен стартира обучение по спортно ориентиране.

 

От надпреварата За Купа „Сърнена гора” с място в десетката при 16-годишните са и деветокласниците Тодор Великов и Александър Каранашев, 7-ми и  8-ми в групата си. 14-то място за Николай Марков.

 

Следващата изява за младите спортисти е „Варненско лято” на 21 и 22 юни и Купа „Бегун”.  По същото време за ветераните на клуба Тончо Нейчев, Павел Михалев и Танчо Танев предстои международен старт. Домакин е македонският град Струмица от 22 до 27 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram