Павелбанският ансамбъл „Детелини“ навърши четвърт век

Грандиозният спектакъл по случай 25 годишнината на представителен фолклорен ансамбъл „Детелини“, Павел баня наблюдаваха жителите и гостите на града в събота вечер. Тържеството бе наситено с емоции. Представиха се танцьорите от всички възрастови групи.

Специално бе сформирана и група на ветераните – младежи вече завършили образованието си и създали свои семейства, част от децата на които танцуват в ансамбъла.

Събитието бе уважено от депутати, председателя на ЦИОФФ за България, кмета на общината, председателя на общинския съвет, съветници, бизнесмени. Специален подарък – изпълнения към рожденниците поднесоха ансамбъл „Фантазия“ от град Лиски – Русия и ансамбъл „Арсенал“ – Казанлък.

Концертът продължи  след полунощ на лятната сцена в центъра на града. Ансамбъл „Детелини“ получиха специалният знак на Павел баня от кмета на общината. Той направи ретроспекция и припомни, как през последните години са изградени специалната лятна сцена и нова репетиционна зала. От своя страна танцьорите го наградиха с почетен плакет.

Ансамбълът изпрати своята публика с думите „Пътят продължава…“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram