Отлични резултати за танцовите двойки на „Роза“ и „Киара-Н“ в големи турнири

Клубът по спортни танци „Роза“ при ОДК „Св. Ив. Рилски“ с треньори  Петър и Ваня Радеви се завърна с медали от Каварна, домакин на  Държавно първенство ІІ ранг и Открит турнир. В надпреварата КСТ „Роза“ участва с 6 двойки, завоювали 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.
В Държавното  първенство – Никсън Цветанов и Александра Дечева станаха шампиони на клас 13 Е, а  Валентин Иванов и Йоана Шишкова в клас А латина при над 19-годишните състезатели.
С втори места са Калоян Бялков и Симона Семова в клас 18 А,“ латина“.
Стоян Петров и Десислава Тенева са трети, в клас 18 А, „стандарт“ и 5-ти в клас 18 В, „латина“. С бронзови медали са и Пламен Божев и Паулина Танева, в клас 18 Д.
Двойките на Роза“ завоюваха медали и в Открития турнир. Пламен Божев и Паулина Танева спечелиха златен медал  в клас 18 Д+Д,  Валентин Иванов и Йоана Шишкова са втори в клас 18 А+А.
Част от двойките преминават в по-горни класове. Никсън Цветанов и Александра Дечева вече ще играят в клас 13 Д, Мартин Бялков и Виктория Петрова в клас 13 С, а Пламен Божев и Паулина Танева – в 18 С.

Възпитаниците на спортната фамилия Радеви бяха единствените представители от града на розите край морето, тъй като другия казанлъшки клуб „Киара-Н“ се готви усилено за предстоящото в Албена от 2 юли Държавно първенство. Седмица по-рано възпитаниците на Николай Тенев и Антония Каярова направиха два старта в уикенда- участваха в зоново първенство в Стара Загора и Международен фестивал „Болярска купа“ в Арбанаси.

От Стара Загора дуетите се завърнаха с две първи места. Христиан Въгляров и Ксандриния Капелова са първи в клас 11 D, а Стелян Христов и Тоня Келчева – в 13 В. Второ място за Персиан Господинов и Доменика Мирчева в 15 С, като в същия клас Рафаел Бижев и Далия Димитрова са четвърти. 6-то място записаха в 13 Е Мартин Вакъвлиев и Тиана Кочешева.

Четири двойки представиха казанлъшкия клуб в Арбанаси. Двете първи места са за дебютантите до 7-годишните деца на „стандарт“ Стоян Георгиев и Никол Караиванова и за Стелиян Христов и Тоня Келчева – най-добри при юноши младша възраст в двата вида танци. Персиан Господинов и Доменика Мирчева (юноши старша възраст) станаха втори , както и Теодор Михов и  Габриела Ан-Митев (до  7 г.) на „латина“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram