Разчистват пострадалото от наводнението снощи село Турия

 

Започна разчистването на село Турия след погрома от невижданото наводнение, станало там снощи. Специализирана техника, екипи на пожарна и на БЧК са в павелбанското село, за да помогнат на населението да се справи с последствията.

 

По първоначлни данни щетите са за около половин милион лева, тази сутрин в Турия пристигнаха и лицензирани представители, които започнаха огледите на пострадалите къщи и имущество, за бъдат изчислени точно вредите от природното бедствие. Наш екип е в селото и предава, че още рано сутринта е започнала акцията по преодоляване на следствията от потопа.

 

Припомняме, че вчера вечерта, двуметрова преливна вълна, придошла по река Турийска, помете дворове, стопански постройки, автомобили. Наводени бяха повече от 50 къщи. Пострадаха животни, няма човешки жертви.

 

В момента на мястото, в бедстващото село е областният управител Живка Аладжова и представители на регионалната власт. В почистването участие взимат и служители от общинската управа в Павел баня, там е и кметът на общината, Станимир Радевски.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram