Крънчанин сигнализира МВР министърката за брутално нахлуване в дома му и насилие на барети

За брутално полицейско нахлуване в дома му е сигнализирал министъра на МВР крънчанинът  Стоян Митев. 44-годишният мъж е подал жалба до Румяна Бъчварова, защото барети атакували и изполомили къщата му на 2 юни т.г. и както твърди жалбоподателят, без причина.

По обяд „качулките” щурмували имота на ул.”Спартак” 37 в Крън, докато Митев работел на първия етаж, преустроен в пекарна. С фурната за закуски семейството се прехранвало. Специалните части влезли с взлом, разшутили вратите с ритници, входната отворили с огромен чук, според Митев. Заставили майка му в хипертонична криза да залегне на земята, иззели семейните спестявания от 5 хил.лева, дори преровили албумите с детски снимки и конфискували кичур от детската коса на сина им, подстригана на 3-годишна възраст.

Семейството на Стоян Митев така и не разбрало за какво е претърсването, не им било обяснено, жалва се на Бъчварова крънчанинът.

В същия ден, 2 юни, от ОДМВР в Стара Загора съобщиха за трима задържани, иззети  близо 10 000 лева и амфетанимини в Казанлък, след специализирана полицейска акция в района.

Един от арестуваните бил братът на Стоян Митев-Валентин.

Докато спец-ченгетата преравяли къщата му, задържаният му брат бил в полицейската кола, паркирана на улицата, пред къщата на „Спартак”37. Валентин,  преживял сериозно полицейско насилие, не живеел на този адрес, а отделно. Митев не вижда връзка между ареста на роднината му и тършуването в дома си. Той посочва пред министър Бъчварова, децата му били на училище по това време и за щастие не присъствали на драмата с безцеремонното отношение на полицейските органи. По време на акцията семейството, включително и възрастните родители на Митев преживяло огромен стрес и до днес не е наясно каква е причината за грубото отношение и нападение на полицаите върху имуществото,  претърпяло сериозни щети.

„Това ли е България- „мащеха” за свои? Родина за чужди.”, пита Румяна Бъчварова в жалбата си Стоян Митев.

 

На снимките: Жалбата на семейство Митеви и пребитият от полицаи Валентин

Гледайте повече тази вечер в емисия „Новини“ на телевизия Пресс ТВ от 18:15 часа

МГВВ

image1 (14)jalbaimage2 (5)image5image6 (1)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram