Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова гостува на празника на руския град Великий Новгород

Зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова бе гост на тържествата по случай 1157-та годишнина на гр. Великий Новгород, които се проведоха на 11 и 12 юни т.г. Във визитата, по покана на кмета на града Юрий Иванович Бобришев, се включиха българският консул в Санкт Петербург Светлозар Павлов, както и председателят на Постоянната комисия по евроинтеграция и международни връзки в Общинския съвет – Стара Загора Бойчо Биволарски.

По време на двустранните разговори бяха откроени главните теми на взаимоизгодното сътрудничество: туризъм, търговия, култура, образование и спорт. Беше подчертана необходимостта да се установят отношения и между парламента на Великий Новгород, и Общинския съвет на Стара Загора. На тържеството с актива на града, на което присъства и губернаторът на региона, Красимира Чахова се обърна с приветствие към новгородци, от името на кмета на Стара Живко Тодоров.

Песен за героизма на подполковник Калитин и за подвига му при защитата на Самарското знаме изпълни народният артист на Русия Бедрос Филипович Киркоров. След тържествения концерт беше открита изложбата „Гравюри, литографии и фотографии от Руско-турската война 1877-1878 година“, предоставена от Българския културен център в Москва.

На срещите присъства и потомъкът на подполковник Калитин Дмитрий Логунов, който подари на Стара Загора издадената от него книга „Страници от живота на генерал Калитин“.

Пресцентър Стара Загора

unnamed (2)unnamed (4)unnamed (3)unnamedunnamed-5

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram