Общинска библиотека „Искра” кани да отбележим заедно Деня на бащатa

На 16 юни 2019 г. в цялата страна ще се провеждат различни инициативи по повод Деня на бащата. Това е ден, в който бащите могат „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.
Каузата „Да бъдеш баща” за нас, от Общинска библиотека „Искра”, е направление за дейност, което развиваме през годините.
Истината е, че мъжете не са „програмирани“ да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци и баби, от другите важни мъже в живота си и най-вече от своите деца. Времето, прекарано заедно с малките хора, помага на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата – път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му сила е в това да бъде баща.

На 15 юни, събота, от 9:00 до 12:30ч., всички деца, доведени от бащите си в Детско-юношеския отдел на Общинска библиотека „Искра“ ще получат безплатен абонамент за 12 месеца.
Целта на Общинска библиотека „Искра“ е отново да провокира вниманието на родителите за контакт с детето и да акцентира върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на подрастващите.
Ще продължим да пропагандираме ролята на бащата и по време на заниманията в Лятната академия през м. юли и август.

Очакваме Ви заедно да изживеем приятни емоции!

Общинска библиотека „Искра“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram