Казанлъшките лекари Гечеви при Гала

Потомствените лекари-физиотерапевти д-р Гергана Гечева и д-р Стоимен Гечев гостуваха тази сутрин в предаването „На кафе“ на Нова ТВ. Причината за поканата на Гала е добрите практики, които прилагат брат и сестра лекари в хидротерапията и рехабилитацията на заболявания на опорно-двигателния апарат.

Младите медици разказаха и за уникалната процедурата „екстензия“, чийто откривател и първи практик е техният дядо проф. Георги Гечев, който преди дни се оттегли от нашия свят. Тя е единствена по рода си и се прилага основно във водна среда. Екстензията е запазената марка на фамилията д-р Гечеви, които лекуват пациенти в курортния град Павел баня и в Казанлък.

Двамата гости на Гала показаха нагледно как се осъществява хидротерапията. За целта предаването бе реализирано на открито, край басейн.

Не по-малко популярен от проф. Гечев е и неговият син д-р Юри Гечев – вертебролог , автор на първия в България учебник за заболяванията на гръбначния стълб „Основи на общата вертебрология”, номинирана за „Медицинска книга на 2002 г.”. Той пък е баща на д-р Гергана Гечева и д-р Стоимен Гечев, поели по пътя на баща си и дядо си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram