Осъдиха 7 лица улеснили непълнолетни да живеят заедно

За периода от януари до май  2018 г., по актове на Районна прокуратура-Казанлък, са осъдени 7 лица за това, че склонили или улеснили непълнолетни да заживеят съпружески

 За периода от януари до май 2018 г. Районна прокуратура – Казанлък е ръководила разследването по 12 досъдебни производства за престъпления по чл.191 ал.2 и ал.3 от Наказателния кодекс – за това, че пълнолетни лица, склонили или улеснили непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, ненавършило 16 г. или 14 г., да заживеят съпружески, без да са сключили брак. По 6 акта са били предадени на съд 7 лица /4 мъже и 3 жени/.Влезли са в сила 4 осъдителни присъди.

На 28 май 2018 г. е влязло в сила осъдително споразумение, спрямо Ф.И. и Ф.Р. за това, че в периода от края на м.февруари 2018 г. до 25 април 2018 г. в гр.Н., обл. Стара Загора, като пълнолетни лица и в съучастие помежду си са улеснили, чрез предоставяне на жилище и издръжка, 16-годишно непълнолетно момче и лице от женски пол, на 12 г., да заживеят съпружески, без да са сключили брак – престъпление по чл.191 ал.3 вр. с  ал.2 вр.с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Ф.И. е осъдена на 1 година „Лишаване от свобода“, условно и й е наложена пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година.

Ф.Р. е осъден на 1 година „Лишаване от свобода“, при „Общ режим“. Наказанието спрямо Ф.Р. е приведено в изпълнение.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram