Гимназисти демонстрираха придобити умения във военното дело

Представители на пет казанлъшки училища взеха участие във военно-приложното състезание на клуб „Приятели на армията”. Надпреварата започна с тържествено издигане на националния флаг на Република България и приемане на строя на отборите от командира на 61 Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков.

Учениците демонстрираха придобитите си умения по преодоляване на „Единна пътека с препятствия”, непълно разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и оказване на първа медицинска долекарска помощ на пострадал. Отличилите се участници бяха наградени, като на финала Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада не пропусна да насърчи всички да се стремят към нови постижения и отбеляза, че Българската армия принадлежи на народа и би се гордял да приеме всеки един от тях в редиците й.

В крайното комплексно класиране призовото първо място взе отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, на второ и трето място се класираха отборите на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов”, на четвърто място с грамота за участие се сдобиха представителите на Професионална гимназия полека промишленост и туризъм, а пето и шесто място заеха съответно отборите на Средно училище „Екзарх Антим І“ и на Професионална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“.

Благодарение на усилията на главните сержанти на формированията от бригадата и проведените от тях теоретични и практически занятия учениците от всички отбори се представиха достойно, съобщиха от 61-ва Стрямска Механизирана Бригада.

За стриктното спазване на мерките за безопасност, обявения регламент и утвърдените критерии отговаряха председателя на клуба г-н Бедрос Азинян и главните сержанти на формированията.

Снимки: 61-ва Стрямска Механизирана Бригада

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram