В Казанлък: Този четвъртък благотворителен концерт в подкрепа на бездомните животни

Благотворителен концерт с мото „Заедно творим добро” в помощ на казанлъшкия приют за безстопанствени животни организират талантите от ОДК „Св.Иван Рилски”.Той ще се състои на 13 юни (четвъртък) от 18:30ч. във Военния клуб.Инициативата е част от събитията, с които тази година детския комплекс чества своята 70 годишнина.

В концерта ще вземат участие медалистите от КСТ „Роза”, които завоюваха девет отличия на приключилия наскоро Открит  турнир и Купа България, балетна формация „Дива Денс” , също отбелязала още един изключително успешен сезон, вокалните групи „Таке Five” и „Еуфория”, които бяха отличени на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Една българска роза” и Спортен клуб по таекуондо „Кентавър”, които станаха спортисти на годината за 2018-та.

С тази иницитива, талантливите деца искат да насърчат добротворството и благотворителността към бездомните животни, да събудят отговорността на гражданите, да бъдат по-толерантни, да не се страхуват да осиновят куче от приют и да разберат, че единствения начин за овладяване на популацията на бездомните животни е отговорно отглеждане и кастрация,спазване на общинските наредби и закони.

Концертът се организира от ОДК „Св.Иван Рилски” и фондация „Animal Hope Bulgaria – Kazanlak” , със съдействието на Община Казанлък.

Със средствата събрани на концерта ще бъде подпомогната дейността на приюта, по обгрижването на неговите четирикраки обитатели.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram