Почетни плакети от Кмета за 70- годишнината на баскетбола в Казанлък

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова връчи почетни плакети на старши треньора Николай Тенев и треньора Ивелин Узунов от Баскетболен клуб „Розова долина“ тази вечер, по случай 70-годишнината на баскетболната игра в Казанлък. „Срещата на поколенията“, която се състоя в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 събра заедно треньори, състезатели, любители на баскетбола от различни възрасти, обединени от любовта си към красивия спорт.

„Приятно съм изненадана, че в залата има хора от различни сфери, събрани тук за празника на казанлъшкия баскетбол.“, сподели Галина Стоянова и посочи изявените казанлъчани в залата, сред които открои Янка Найденова, Гълъбина Михайлова и Тотка Гечева. Кметът определи тяхното присъствие като знак, че хората, дошли на срещата пазят здрави и силни спомени от спортната игра. За подрастващите техни заместници Кметът на Казанлък отбеляза, че повече от 60 деца в Града на розите спортуват колективната игра, „която ги възпитава и ги готви за живота“.

Изпълнителният директор на баскетболен клуб ,,Розова Долина“  Казанлък Денчо Харизанов благодари за подкрепата на поколенията спортисти и треньори, приятели и спомоществователи на клуба, на Община Казанлък и за присъствието на празника на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

С едноминутно мълчание и сведени глави присъстващите почетоха паметта на десетките състезатели и треньори, дали през годните своя принос за развитието и успехите на казанлъшкия баскетбол.

Представители на няколко поколения, играли в градски, общински, окръжни и национални отбори, сред които и Петър Маринов- дългогодишен състезател и треньор, подготвил десетки поколения баскетболисти, споделиха спомени за своите преживявания от баскетболната игра.

На заслужили ветерани, състезатели, треньори и общественици ръководството на Клуба връчи Почетни грамоти.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram