„Хлябът на българина“ отиде под музея

 

 

Според програмата на Фестивала на розата 2014, част от проявите трябваше да се проведат в „Розариума“. Общинската управа изрази преди време надежда, че ремонтът на парка ще приключи по-рано от очакваното и ще може да домакинства на предвидените мероприятия.

 

Неприключилият ремонт на „Розариума“ обаче осуети предварителните нагласи там да се състоят някои събития. В официалния сайт на Община Казанлък не е коригирана празничната програма и така в нея стои парк „Розариума“ като място за провеждане на прояви от феста.

 

Това очевидно е довело до неприятни изненади за туристите, движещи се по програмата и търсещи събитията. За объркването на гостите на Казанлък съобщиха от персонала на няколко заведения, към чиито служители са се обърнали чужденци в търсене на новите места за провеждане на събитията. Служители на музея и галерията потвърдиха, че се е налагало да упътват питащите, но не са могли да отговорят на въпроса защо в интернет страницата на Община Казанлък не са своевременно вписани новите подробности от програмата, което със съвременните технологии е напълно възможно.

back 001

 

Хлябът на българина – обред, бит и вяра“, изложбата и дегустация на традиционни хлебни изделия беше преместена от организаторите от общинска администрация в северната част на пространството в подстъпите към музей „Искра“ вчера следобед. За трета година това събитие предлага нашенски тестени произведения, в него участие взимат представители на читалищата от селата. И тази година най-хубавия „щанд“ беше на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Изложбата обаче остана слабо посетена, заради неизвестността къде точно ще бъде експонирана.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram