Халил Летифов: ДПС ще изчака всички играчи за местните избори и тогава ще посочи своите

Движението за права и свободи ще стартира процедурата по номиниране на кандидати за съветници и кметове едва след средата на юли, според областния председател Халил Летифов.

До тогава всяка казана дума по темата ще е спекулация, заяви Летифов в края на миналата седмица по време на откриването на първия в Казанлък офис на евродепутат, този на Искра Михайлова.

Процесът по номинирането за бъдещи кандидати за представители на ДПС в местната власт ще започне след решение на националното ръководство, което се очаква в началото на идния месец. В него ще се съдържат изискванията към номинираните и формулата за взаимодействие с кандидатите на другите партии, посочи областният председател. „Едва тогава ще имаме свободата да преговаряме и оценяваме претендентите, трябва да са ясни всички играчи, за да определим най-добрия избор”, категоричен е Летифов.

Според него напълно възможно било по места да имат по няколко кандидата в някои населени места, отворена ще оставят и вратата за подкрепа, за да могат хората мажоритарно да решат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram