СКА „Пендарева“ отпразнува 10 години „Купа Роза“

Близо 150 деца на  възраст от 4 до 19 години участваха в лекоатлетически празник на ст. „Севтополис“. За 10-та поредна година СКА „Пендарева“ организира турнир „Купа Роза“, който няма състезателен характер, но е финален за повечето деца от школата. Два пловдивски клуба – „Ива Пранджева“ и „Пълдин“ уважиха проявата на казанлъшкия треньор Петя Пендарева. Пристигнаха гости и от старозагорския „Берое“ и „Сливен“.
За пореден път още една от легендите в българската атлетика Ива Пранджева е в Казанлък за турнира. Пловдивчанката, носителка на над 10 отличия от световни и европейски първенства по лека атлетика в скока на дължина и тройния скок, усърдно работи с подрастващи атлети над 12-годишна възраст и подкрепя инициативите за повече масови прояви сред децата, казва самата тя в интервю за ПРЕСС ТВ.
Пред погледа на своите родители и публиката на ст. „Севтополис“ най-малките атлети -4-5 годишни деца, откриха първи спортния празник, подкрепен от Община Казанлък.
По-малките участници в турнира се съревноваваха на 60 метра, а юноши и девойки спринтираха на 100 метра. И тъй като принципа на проявата е, че всички състезатели са победители, имаше награди, спортни принадлежности, за всеки.

Клубът на Пендарева участва с близо 100 деца, обучаващи се в лекоатлетическата школа в Казанлък. Тази седмица пред младите атлети предстоят нелеки състезания- на 10 и 11 юни е националният шампионат за момичета и момчета до 16 годишни, както и за мъже и жени, където школата ни ще участва в спринтовите дисциплини с двама от най-успешно представящите се юноши – Георги Боеков и Иван Йовчев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram