Идеално кафе в Казанлък за празника–само за 14 секунди

 

 

14 секунди е времето за приготвяне на най-доброто кафе, твърди професионалният барист Дилян Аврамов. За повече от тези едва няколко секунди-от смилането до потичането на освежаващата течност в чашата, има опасност да бъдат изгубени около 300 летливи вещества от субстанцията. Кафето съдържа няколко хиляди подобни вещества, но е важно те да останат, защото всяко едно от е от значение за аромата и вкуса на топлата напитка.

 

За тези 14 секунди баристът Аврамов смила дозата с мелачка, притиска сместа и я подлага на горещата струя вода от кафемашината, която е една от само няколкото бройки в Европа-специален клас, само за истински ценители.

 

Демонстрациите на бариста са в рамките на Фестивала на виното „Розе“.

IMG_2693

 

Между дегустациите на винените проби, сомелиерите пият определен вид кафе, за да възстановят качествата на вкусовите си сензори“, разкри барист Дилян Аврамов. Затова и по всички фестивали на виното по света винаги има присъствие на баристи. При виното и кафето се срещат еднакви летливи вещества, поясни още професионалният майстор на приготвяне на кафе.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram