„Златният киликс“ от Фестивала на виното „Розе“ заминава за Поморие

На снимката: Петя Минекова обявява наградата за най-естетичен етикет /вляво/, доц.Спасов, председател на журито, Михаил Марковски, председател на БАС и казанлъчанинът Йордан Кирилчев, обявен за Сомелиер №1 на 2013 г.

Първата награда „Златен киликс“ от тазгодишното, четвърто, издание на Фестивала на виното „Розе“, провеждащ се в Казанлък получи розе „Голдън Ридър“, реколта 2013-та, на „Черноморсо злато“, Поморие.
Поморийската изба бе отличена и с наградата на Асоциацията на българските сомелиери за розето „Солените хълмове“.
Втората награда-„Сребърна фиала“ грабнаха технолозите на изба „Домейн бояр“ за розето „Дежа вю“, а третата-„Бронзова кана“ бе присъдена на Винпром „Свищов“ за розето „Ауреус“, реколта 2013-та.
Шестчленното жури бе председателствано от доц.Христо Спасов.
Художествената комисия, председателствана от директора на Художествената гимназия Петя Минекова, отличи естетическия вид на етикета на „Бутик розе“ на „Домейн бояр“ като най-добър.
На Фестивала на виното „Розе“, организиран от Анна и Мирослав Дундаков,и се състезаваха 50 проби, 15 от марките са дебютанти.
Свободни дегустации на розе, казанлъчани и гостите им могат да направят днес до края на ден,я в залите на читалище „Искра“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram