Приготвяне на сладолед при минус 196 градуса-утре пред публика

 

Екстремно приготвяне на сладолед от рози ще могат да гледат утре посетителите на Фестивала на виното „Розе“ в читалище „Искра“.

Атракцията е свързана с процедурата по охлаждането на десерта, разкри Анна Дундакова, организатор на винения фест. Сладкишът ще бъде вледенен след изстудяване до минус 196 градуса, в него ще бъдат „внесени“ и венчелистчета от маслодайна роза.

150 порции от розовия сладолед ще бъдат раздадени на казанлъшките деца от майстора Ради Стамболов.

Със специална машина, една от няколкото такива бройки в Европа пристигат и баристите. Те ще показват майсторлък по приготвяне на кафе.

Сладоледената атракция, както и кафейната демонстрация са две от съпътстващите прояви по време на Фестивала на „Розето“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram