Отличиха институции, личности и кампании в подкрепа на децата на Казанлък

На тържествена церемония в Музея на розата Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи своите четвърти Годишни награди в присъствието на зам.-областния управител Петя Чакърова, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, зам.-кметът Цветолина Цветкова и гости. Наградите са учредени през 2015 г., а неправителствената организация помага на 120 деца с услугите, предоставяни от Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от Община Казанлък.

В категорията „Обществена личност“ бе отличена омбудсманът Гинка Щерева за своята работа с подрастващите от казанлъшки училища. Местен работодател, фирмата „Нешстрой“, подпомагаща футболния клуб „Розова долина“ и приятел на Центровете за настаняване от семеен тим, взе наградата за „Бизнес с кауза“. В категория „Приятел на детето“ призът е за музиканта Димитър Гайдаров, който работи успешно с деца от Центровете. Три доброволчески инициативи бяха отличени от организаторите на проявата – кампанията „Сладки за Цеци“ в помощ на дете със заболяване, гражданска инициатива в подкрепа на Центровете за настаняване от семеен тип и рокерите от „Черните рози“ за благотворителност. Всички те получиха плакети.

Наградите връчиха кметът на Казанлък Галина Стоянова, изпълнителният директор на „Бъдеще с децата“ Мария Гинева и изпълнителният директор на Фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова.

Годишните награди организацията присъжда в партньорство с Фондация „Сийдър” и с подкрепата на Община Казанлък.

В програмата участваха деца от ОДК „Св. Иван Рилски“ и Школа по изкуствата „Емануил Манолов“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram