Престижни награди за ШИ „Емануил Манолов“ и нейни възпитаници в Пловдив

На 3 юни Национален музикален конкурс „Милчо Петров”, организиран от Народно читалище „Шалом Алейхем – 1945 г.”, предостави своята сцена на многобройни участници от детски музикални школи в страната – изпълнители на класически музикални инструменти: пиано, акордеон, цигулка и китара.

Талантливите казанлъшки пианисти от класа на Елена Юлиянова Христиана Харалампиева, Тома Вълков и Адриана Узунова блестящо се представиха на престижния Национален музикален конкурс и в надпревара със своите съученици и конкуренти от десетки музикални школи в България постигнаха отличен резултат.

Първа награда и Златен медал в Първа възрастова група спечели 8-годишният млад талант Тома Вълков, а с втора награда и Сребърен медал беше отличено конкурсното изпълнение на 8-годишната Христиана Харалампиева.

Кулминация на церемония по награждаване на победителите бе връчването на най-високото отличие на конкурса – Специална награда „Милчо Петров – 2018”, присъдена на талантливата казанлъшка пианистка Адриана Узунова. В творческата биография на 15-годишната ученичка на Елена Юлиянова, включваща десетки престижни отличия от национални и международни конкурси в България и Австрия,  това е четвърта Специална награда от категория „ GRAN-PRIX” , само за този творческия сезон.

Със Специален Диплом за отлично представяне на своите възпитаници беше наградена и ШИ „Емануил Манолов“ при НЧ „Искра -1860”.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram