Опълченците от местния клуб „Традиция“ ще се представят в Москва

Ентусиасти от казанлъшкото представителство на Национално дружество „Традиция“ ще представят България на грандиозен фестивал в Москва.

42-ма възстановчици ще участват от наша страна от клубовете на НД „Традиция” във Велики Преслав, Панагюрище, Силистра, Шумен и София. Поканата за участие е за грандиозния международен военноисторически фестивал „Времена и епохи” в руската столица. В мащабното събитие ще се включат 6000 реконструктори от 22 държави.
Фестивалът се провежда от 2011 г. като този път е в променен формат. За седемте издания фестивалът е заслужил определението „Олимпиада на възстановките”. Тазгодишното издание се очаква да бъде най-мащабното. Фестивалът ще продължи 12 дни и ще покаже пред гражданите и гостите на Москва световната военна история – от Желязната епоха до 20-ти век.

Българските възстановчици имат достойната задача сега да покажат пред гражданите и гостите на Москва славната ни военна история – от Средновековието до Втората световна война. Българската група ще се включи в „машината на времето” в продължение на три поредни дни – от 7 до 9 юни. Реконструкторите ще пресъздадат персонажи от Първото и Второто българско царство, хайдушкото движение, националноосвободителните борби, Опълчението по времето на Руско-турската освободителна война, българският войник през Сръбско-българската, Балканските, Първата и Втора световна войни. По този начин българската военна история ще бъде популяризирана пред огромна публика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram