Деца от Крън спечелиха спортни уреди от EVN

Четвъртокласници от Крън са победителите в детския конкурс на EVN България за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“. Децата посетиха новата модерна когенерационна централа на EVN България Топлофикация в Пловдив.  Конкурсът, който се проведе за първи път  през 2014 година, е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Занимателни обучения за енергия и екология. Часът на Иви и Енчо“.

Общо 45 деца и техните преподаватели от три училища, класирани на първите три места в конкурса на EVN България, получиха възможност да посетят съоръжения на EVN България Топлофикация в Пловдив. Децата са четвъртокласници от ОУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Крън, ОУ „Г. Караславов“, гр. Първомай и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Сърнево, община Раднево. Гости на събитието бяха и експерти от РИО в Стара Загора и Кърджали.

Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на I-во място ученици от ОУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Крън ще получат и голямата награда, осигурена от дружеството: спортни уреди в двора на училището.
EVN_poseshtenie3

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram