Мини сметище насред Казанлък тормози цял квартал

От години продължава тревожната ситуация с Петър Драганов, който живее на казанлъшката улица „Батак“. Съседните къщи и живеещите в блоковете, за поредна година са в потрес от над двуметровите камари с боклуци и отпадъци, с които е изпълнен двора. Мъжът започнал да трупа събраните отпадъци за рециклиране и на тротоара пред дома си. Паразити и гризачи са плъпнали от двора, оплакват се редица съседи, живеещи на улиците „Батак“ и „Тулово“.

Проблемът с Петър Драганов продължава от няколко години и за съжаление , все още не е намерил решение. Особено през летните месеци, зловонието, което се разнася в квартала, е доста смущаващо. Последната жалба от живеещите към община Казанлък е от месец май тази година, подадени са жалби и към други институции, но решение на проблема все още няма, жалват се съседи.

За някой от тях съжителството с камарите отпадъци са изключително тревожни. Хората призовават институциите и чрез медиите да обърнат сериозно внимание на въпроса, а не да регистрират жалбите, подадени към тях. Въпреки неколкократното позвъняване и настояване за среща с Петър Драганов, той не пожела да разговаря с наш екип.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram