Задържаха журналист от Стара Загора, запалил и облекчил се върху трикольора

Във връзка с разпространен клип от сайта ”Гласът на Стара Загора” и в социалните мрежи, на който се вижда как собственикът му Михаил Михайлов запалва българското знаме и уринира върху него, Специализираната прокуратура се самосезира още в деня на публикуването 2 юни 2018 г. с оглед извършено престъпление срещу Републиката, съобщиха от прокуратурата.

Във видеото, което е заснел, Михайлов твърди, че действията му са в знак на протест срещу съда и прокуратурата у нас.

„Днес отидох пред бърлогата на най-големите престъпнипни групи в България. Става въпрос за Съдебна палата в София, където са разположени двете най-големи престъпни групи – съдът и прокуратурата. Там отидох и запалих националния флаг на България. След което се изпиках отгоре. „Далеч съм от мисълта, че такива закоравели престъпници като Лозан Панов и като Сотир Цацаров ще бъдат трогнати от този мой жест, но все пак се надявам, че българския народ ще престане да търпи съдебния фашизъм. Съдебният фашизъм, наложен от тези две персони – Цацаров и Лозан Панов. Ако българският народ продължи да търпи съдебния фашизъм, то призовавам чужди войски, без значение дали са руски, дали са османски да доойдат и да ни освоводят от тази прокурорско-съдебна паплач“, казва във видеото Михайлов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вследствие на действията му е образувано досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия, е било извършено на 29 май 2018 г. и публикувано в сайта „Гласът на Стара Загора“ на 2 юни 2018 г.

Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия. След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура, съобщават още от държавното обвинение.

По offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram