Жена сменя Недялков на поста областен управител?

Номинациите за поста областен управител ще бъдат представени на заседание на Общинския съвет на БСП, което ще се проведе утре от 17.30 часа.

Едно от имената, за които в публичното пространство се говори, че най-вероятно ще замени Недялко Недялков, е на инспектора от Областната Агенция по безопасност на храните Живка Аладжова. В края на март на общинската партийна конференция в Стара Загора Аладжова беше сред десетте кандидати за депутатската листа.

Бившият кмет и министър на здравеопазването д-р Евгений Желев също е сред тиражираните номинации, а за един от заместниците на бъдещия губернатор на Старозагорска област се спряга името на Васил Самарски. Той беше зам.-председател на Областния предизборен щаб на БСП, два мандата председател на Общинския съвет в Казанлък и кандидат за кмет на социалистите през 2011 година. Другото зам.-областно място вероятно ще бъде заето от човек на ДПС. Движението излъчи двама депутати в 42-то Народно събрание от региона.

Общинският лидер на социалистите Илия Златев не коментира информацията, но подчерта, че номинациите за поста областен управител трябва да бъдат разгледани и гласувани както от общинския, така и от областния съвет на партията.

Последната дума ще има премиерът Пламен Орешарски. Очаква се на утрешното заседание на Министерския съвет да бъдат разгледани номинациите за областни управители, както и тези за заместниците им./Дарик/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram