Годишни награди „Бъдеще за децата“ 2019

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“, което вече 16-та година предоставя услуги и помощ за децата на Казанлък, деца с увреждания и в риск, с разкриването на социални услуги и реализацията на редица проекти за социално включване, раздаде своите годишни награди. 17 са получените номинации, като в продължение на месец бяха обсъждани постъпилите предложения от граждании и институции преди да бъдат отсъдени носителите на годишните отличия за 2019 година.

Големият победител в категория „Обществена личност“ е библиотека „Искра“ – за популяризиране на четенето и българската книга.
Наградата за Бизнес с кауза бе присъдена на Ротари клуб – Казанлък, подкрепящ младите таланти на града, а за Приятел на детето бе отличен цял един клас – 4 б клас на ОУ „Никола Вапцаров“ с класен ръководител Лилия Рачева. Малките ученици са инициатори на над 20 благотворителни кампании.

Три каузи и доброволчески инициативи за децата на Казанлък също заслужиха награди. Приз от Сдружението грабна Стенли Нанчев – за помощта, оказана за закупуване на инвалидна количка на казанлъшки абитуриент. За създаване на библиотека в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Овощник бе отличено Сдружение 1 % промяна. За благотворителност награда бе присъдена на Петко Чирпанлиев.

Церемонията по награждаването е съвместна инициатива на Сдружение „Бъдеще за децата“, Фондация „Сийдър“ и Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram