Рекорден брой участници в „Магията любов“

Рекорден брой творби участват в тазгодишния Поетичен конкурс „Магията любов“. 687 лирични произведения са постъпили при организаторите на 14-то издание на емблематичното казанлъшко събитие.
229 автори от цялата страна са изпратили по три стихотворения, както предвижда регламентът, потвърди Женя Димова от Сдружение „Кула“. Българин, живеещ в Италия, също е изпратил свои поетични опити.
Тази година произведенията ще бъдат оценявани от жури с състав: Петър Чухов, Румен Денев, Димитър Гачев и Пеньо Терзиев.
Чухов е миналогодишният призьор от „Магията любов“ и по право участва в журирането.
Три награди и една специална са предвидили организаторите: Община Казанлък, Сдружение „Кула“ и Клуб на дейците на културата в Казанлък.
Първа награда е с парично покритие от 500 лева,  лауреатът ще получи още и картина на художника Иван Гайдаров. 200 лева е обезпечението на втората награда, носителят й ще получи и медна пластика „Роза“ на майстора Петър Байков, чиято изложба по повод 50-сет години творчески път е на разположение на публиката през целия юни в залите на ИМ „Искра“ и Художествена галерия, Казанлък.
Третата награда е на стойност 100 лева.
На 14-то издание на Поетичния конкурс „Магията любов“ ще бъде присъдена и Специална награда на името на починалия преди три месеца казанлъшки писател Веселин Стоянов.
Плакет с образа на белетриста ще бъде връчен за първи път. Скулпторът Спас Мавров е автор на плакета, осигурен от Клуба на дейците на културата.

bai ves
Обявяването на наградените участници от конкурса се предвижда за 10 юни /вторник/ в 15:30 ч. В залата на ул.“Искра“4.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram