Песенният конкурс приключи, „искриците“ се готвят за нови изяви

И тази година 23-тия поред конкурс за детска песен, организиран от НЧ“Искра“ и ръководителя на ВГ „Искрици“ Стефка Денева, събра участници от 4 до 7 години в един от най-популярните за региона, ежегоден празник за най- малките меломани. Журито, оценящо изпълнителите, бе председателствано от музикалния педагог Кольо Стайнов. Част от него бяха и педагозите Стефка Денева и Радка Влахова, както и гласът на Казанлък в музикалния формат „Гласът на България“ Надя Димитрова. Над 20 деца бяха допуснати за участие в конкурса, разпределени в две възрастови групи.
Спечелилите първи места в конкурса за детска песен получиха възможност да се обучават във вокалната група „Искрици“, чийто ръководител е Стефка Денева, напълно безплатно в рамките на следващата творческа година, която започва наесен. Всички дечица участвали в проявата получиха покана да станат част от проекта, наречен „Искрици“, при това без да полагат задължителния конкурсен изпит.
И докато за малчуганите от песенния конкурс тръпката от участие в музикални форуми отчасти приключи, то за даровитите малки певци и певици от ВГ „Искрици“ предстои един тежък месец юни, в който ще трябва да доказват таланта си на голямата сцена на професионалистите.
Участие зад граница, както и в международния фестивал в Албена, предстои в програмата за малките „искрици“ преди началото на тяхната лятна ваканция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram