РЗИ, Ст.Загора: Ваксинирайте се преди пътуване в чужбина

Ваксинациите са препоръчителни, особено ако планирате пътуване до по-екзотични страни, напомнят от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

За предпочитане е ваксинациите да бъдат направени 6 до 8 седмици преди пътуването Направете си ваксинация, ако планирате пътуване в селски райони, гори и навсякъде, където ще имате увеличен контакт с природата, препоръчват здравните инспектори. Според международните правила, единствената задължителна ваксина е срещу жълта треска. Може да не бъдете допуснати в някои страни, ако нямате такава ваксинация. Разпоредбите, свързани с ваксинациите в различните страни, често се променят, така че преди да предприемете пътуването, се осведомете за задължителните и препоръчителни ваксини.

Задължителните и препоръчителните имунизации можете да извършите при личния лекар или в имунизационния кабинет на РЗИ в Стара Загора, като РЗИ не осигурява ваксини, а може да предложи услугата прилагане на ваксината и при поискване издаване на международен сертификат за извършената имунизация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram