Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествата, посветени на Деня на Казанлък

Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествата, посветени на Деня на Казанлък – 2 юни. Празникът започна на площад „Севтополис” с водосвет за благоденствие на града и на неговите жители, отслужен от митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия. Г-жа Микова отправи приветствие към ръководството на Община Казанлък и към хилядите гости, дошли на празника. „В последните години вашият град добива все по-европейски облик. Древната история, ароматът на розите и трудолюбието на неговите жители го правят още по-красив и привлекателен за туристи от цял свят. Пожелавам на ръководството на Общината да работи все така успешно за просперитета на Казанлък, а на младите хора – да обичат своя град и да го развиват”, каза г-жа Микова.

След церемонията на издигането на знамето на града официалните гости се отправиха към Историческия музей, където се проведе тържествената сесия на Общинския съвет. На нея официално бе връчено званието „Почетен гражданин на Казанлък”. Тази година с честта да носи престижното звание Общинският съвет удостои лютиера Едрю Едрев.

На сесията официално бе валидирана и пощенска марка на тема „Фестивал на розата в Казанлък”. На марката розата, символ на Казанлък, е представена уникално чрез българска народна шевица.

Гост на тържествата, посветени на Деня на Казанлък, днес беше и световноизвестният рок музикант Джон Лоутън, който снима филм за Града на розите и тракийските царе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram